Motorlu Testere Satın Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli ?

01-01-2022 13:59
Motorlu Testere Satın Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli ?

Sahte ürünlerden korunun

Her üründe olduğu gibi sahte ürünler ucuz gözükmesine rağmen başınıza türlü dertler açacaktır. Çok ucuz görünmesine rağmen oldukça maddi ve manevi pahalıya mal olabilir. Sahte markalı testereler düşük güvenlikli, düşük güç ve çok az kullanım ömrüne sahiptir. Bazı durumlarda bile “yüksek” kaliteli sahte ürünler orjinalinden çok az fiyat farkıyla satılabilir. Buradaki amaç ürünün “ORJİNAL” olduğu algısını yaratmaktır.

Kopya ürünler zararlıdır.

Üretici firmanın, motorlu testere’ye eklediği bir çok özelliğinin yanı sıra katı kalite ve güvenlik standartlarına tabi tutması ve tüm şartları yerine getirmesi ile satışa sunmaktadır. Sahte ürünlerin üreticileri olayın sadece hırsızlık kısmında oldukları için hiç bir teknik şarta ve yönetmeliği uygun davranmamaktadır. Motorlar çok az bir süre kullanıldıktan sonra bozulmaktadır ve yedek parçaları da bulunmadığından tamir edilememektedir.Daha da ötesi emniyet ve güvenliğin kritik olduğu parçalar hatalı yada motora hiç takılmamış olabilir. Mesela, otomatik zincir freni için el siperi-bir motorlu testeredeki en önemli güvenlik techizatı- paket açılırken veya açıldığında kırık veya bozuk bulunabilir.

Dünyaca bilinen motorlu testere üreticilerinin ürünleri kopyacıların da odağı haline gelmiştir. Bir çok kopya ürün uzak doğu ülkelerinden farklı isimlerle ithal edilmektedir. Özellikle Çin’den gelen sahte ürünler, orjinal motorlu testerelere benzemektedir. Ana markanın renk kombinasyonları ile üretilen sahte ürünler, ana markanın etiketleri üzerlerine yapıştırılarak satışa sunulmaktadır.  Hatta bazı marka ve modelleri testerenin üzerine işleyerek orjinal imajını sonuna kadar sürdürmektedir. Model tanımlamaları ve renk kombinasyonlarının dışında bu kopya ürünlerin orjinalleri ile ortak tek noktası yoktur.

Kendinizi nasıl koruyabilirsiniz?

Sokak satıcıları tarafından, açık pazarlardan, araba bagajında veya kamyonet arkasından yapılan satışlar her zaman kopya ürünlerin, riskli ve korsan ürünlerin kesin bir işaretidir. Sahte ürünler, internetten de adını bilmediğiniz, sitesinde irtibat bilgileri olmayan, google aramalarınızda iz bırakmamış firmalardan alışveriş yapmamanızı tavsiye ediyoruz. 

Alışveriş için gittiğiniz dükkanda ise dikkat etmeniz gereken noktalar şunlar:

1-Almayı düşündüğünüz ürünün bayisinde misiniz ? Değilseniz orayı terk edebilirsiniz.

2-Duvarında o markanın yetkili bayisi olduğunu gösterir belge bulunuyor mu ?

3-Size teşhir ürününü mü teklif ediyor?

4-Kutusu açılmamış bile olsa ürünün üzerinde, değiştirebilir parçalarda, bağlantı noktalarında sizi rahatsız edecek bir oynama belirtisi olmuş mu ? Bazı markaların yedek parçaları pahalıdır. Bayi, ürünün içindeki parçayı alıp yerine orjinal olmayan parça koymuş olabilir. Dikkat etmezseniz ileride bu durumu fark etseniz bile düzeltmeniz zor olacaktır.

Dünyanın en çok kopyalanan markalarından Husqvarna ve Stihl‘in kopya ürünlerinin fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.
Gerçek ve sahte Husqvarna motorlu testereler











Gerçek ve sahte Husqvarna motorlu testereler                                                                                                                                                                 Gerçek ve sahte Stihl motorlu testereler

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.