Motorlu Tırpan Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

01-01-2022 14:37
Motorlu Tırpan Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bahçeniz için tırpan almaya karar verdiyseniz, internette yaptığınız aramalar sonucunda dünya kadar özellikte ve çeşitte tırpan olduğunu görmüşsünüzdür. Peki motorlu tırpan seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Önceden kol gücüyle kullanılan tırpanlar günümüzde yerini benzin akü gücüyle çalışan modellere bıraktılar. Motorlu tırpanlar genellikle iki zamanlı motora sahiptirler. Genellikle benzin + yağ karışımının doğru kombinasyonuyla verimli bir şekilde çalışmaktadırlar. Şaftların ucunda misina veya testerenin hızlı dönme hareketi sonucu çim,ot veya çalıların korkulu rüyası halindedirler. Biçtikleri otlar aynı yerde kalır ve bir süre sonra çürüyerek toprağa karışır. Bu da bir nevi doğal gübreleme yöntemi olarak görülebilir. Bahçemizde ki ot mücadelesinde vazgeçilmez dostlarımız olarak mecburi bir ihtayaca dönüştükleri oldukca aşikar.

Benzinli tırpanlar ikiye ayrılır. Biri sırt tipi benzin motorlu tırpan diğeri ise bisiklet kol diye tabir ettiğimiz düz şarflı tırpanlardır.

Sırt tipi benzinli tırpanlar; Genel olarak engebeli arazilerde tercih edilir. Bunun sebebi motorun sırtta okul çantası gibi asılı durması sayesinde elde ettiğimiz manevra kabiliyetidir.Motorun yükü iki omuza ve bele düzgünce bağlandığında uzun süre çalışma yapmak mümkün olacaktır. Bu tip tırpanlarda motor ağırlığı ortalama 7-9 kg civarındadır.

Bisiklet tipi ( Düz şaftlı) benzinli tırpanlar; için en uygun kullanım alanı düz arazilerdir. Omuzda ki kemer sayesinde tek kola yük binmesini engelleyen bu modellerde,düz arazide oldukça verimli bir şekilde çalışabilirsiniz. Eğer dikkat ettiyseniz yol kenarların da ve parklarda belediye işçileri uzayan ot ve çimleri biçmek için genel anlamda bisiklet tipi tırpan kullanmaktadır. Bu modellerde motor ağırlığı 4-6 kg civarındadır.

Akülü tırpanlar; son dönemde karşımıza çıkan bir motorlu tırpan modelidir. Piyasada ki şarjlı lityum pillerle 30-45 dk kadar tam performans vermektedir. Akülü tırpanlar gibi çevreyi kirletmediği gibi gürültüde yapmazlar. Ayrıca elektriğe ulaşmak her zaman benzine ulaşmaktan daha kolaydır. Akülü tırpanlar küçük bahçesi ve elektriği olan kişiler için uygun bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Akülü tırpanların en büyük dezavantajı aküyü şarj etmeniz gerektiği için uzun saatler ara vermeden çalışmanız mümkün değil. Bu sorunu iki akü kullanarak veya daha güçlü piller kullanarak aşabilirsiniz.

Elektrikli tırpanlar; Bosch tarafından yakın zamanda piyasaya sürülen bu tırpanlar,eğer müstakil evinizin önünde ki küçük bir bahçede ot mücadelesi yapacaksanız tam size gçre bir ürün. Kablonun uzunluğu burda belirleyici faktör olarak karşımıza çıkıyor. Büyük bir bahçe için kablolu bir ürün seçimi ne kadar yanlış olacaksa küçük bir bahçe için benzinli veya akülü tırpan seçimi de bir o kadar yanlış olacaktır. Elektrikli tırpanların diğer bir özelliği de diğer tüm tırpanlardan daha hafif ve ergonomik olmasıdır. Güç olarak diğer tırpan tiplerinden bir farkı olmamakla birlikte hafif ve sessiz olması tercih edilmesi için yeterli sebepler olarak karşımıza çıkıyor.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.